Кулинарни рецепти » Миланска супа

 Миланска супа
/Италия/

Продукти за 8-10 порции:

• 100 г дребен бял боб
• 150 г бекон
• 100 г шунка
• 2 с.л. краве масло
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 връзка зелен лук
• 1 тиквичка
• 200 г грах
• 100 г сварен ориз
• 2 л месен бульон
• 2 скилидки чесън
• 4 домата
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1 дафинов лист
• босилек, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода, след което го изплакваме.

Нарязваме шунката и бекона на малки кубчета и заедно със ситно нарязания лук ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме отцедения боб и граха и също ги запържваме. Сипваме бульона и оставяме сместа да ври 25-30 мин на умерен огън.

Прибавяме ситно нарязаните зелен лук, тиквичка и моркови, счукания чесън, дафиновия лист, черен пипер и сол на вкус. Доваряваме на умерен огън. Десетина минути преди да отстраним от огъня, прибавяме обелените и настъргани домати.

Поръсваме готовата супа с настъргания кашкавал и ситно нарязан босилек.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало