Кулинарни рецепти » Великденски хляб

 Великденски хляб

Продукти:

• 1 кг брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.л. захар
• 1 ч.л. сол
• мая за хляб
• 20 г краве масло

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в малко вода, добавяме захарта и я оставяме на топло да втаса. Сипваме пресятото брашно в дълбок съд и правим кладенче в средата, където слагаме маята. Посоляваме и сипваме на тънка струя охладеното прясно мляко. Замесваме тесто, което завиваме с кърпа и оставяме да втаса.

После отново омесваме тестото и оформяме кръгъл хляб. Намазваме отгоре с разтопеното масло и поставяме в тава. Върху него нареждаме боядисани яйца, като всяко ограждаме с ивица тесто. Печем хляба в силна фурна.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало