Продукти:
• 500 г брашно
• 25 г мая за хляб
• 2 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. захар
• 1/2 ч.л. сол
• 1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята в малко прясно мляко, прибавяме 1-2 с.л. брашно и я оставяме на топло да втаса. Разбиваме яйцата с останалото мляко, прибавяме олиото, солта, захарта, втасалата мая и брашното и омесваме меко тесто. Оформяме тестото на топка, увиваме го на топка и го пускаме в дълбок съд с хладка вода. Щом тестото втаса, то изплува на повърхността.
Изваждаме втасалото тесто и го разстиламе в намаслена и набрашнена тавичка. Намазваме отгоре с разбития с малко вода жълтък и надупчваме повърхността с вилица. Печем в умерено загрята фурна. Напръскваме готовата пита с вода, увиваме я с кърпа и я оставяме да престои десетина минути.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...