Кулинарни рецепти » Баница с тиквички и спанак

 Баница с тиквички и спанак

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.ч. натрошено сирене
• 2 яйца
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 4-5 с.л. олио
• 500 г спанак
• 1 тиквичка
• 2 стръка зелен лук
• 1 бучка /колкото орех/ краве масло
• магданоз, копър

Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно лука и спанака. Задушаваме ги в олиото. Щом останат на мазнина, прибавяме обелената и настъргана /на едро ренде/ тиквичка. Продължаваме да задушаваме, докато мазнината се изпари. Отстраняваме от огъня и смесваме със ситно нарязаните магданоз и копър.

В голяма купа разбиваме яйцата. Сипваме разтворената в киселото мляко сода, разбиваме около 1 мин и след това прибавяме сиренето. После при непрекъснато бъркане слагаме последователно по 1 с.л. брашно и зеленчукова смес. Бъркаме, докато получим еднородна гъста каша.

Сипваме сместа в намаслена тавичка и разпределяме отгоре нарязаното на люспи масло. Печем в умерено загрята фурна, докато баницата хване златиста коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало