Кулинарни рецепти » Клин с извара

 Клин с извара

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. ориз
• 400 г извара
• 7 яйца
• 2 пакетчета краве масло
• 1/2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Замесваме меко /банично/ тесто от брашното, солта, 1 яйце и вода, колкото поеме. Завиваме тестото с кърпа и го оставяме да престои на топло около половин час.

В 500 мл вода сваряваме изчистения и измит ориз, като по средата на варенето прибавяме маслото и изварата. Остраняваме сварения ориз от огъня и когато поизстине, прибавяме останалите разбити яйца. Бъркаме, докато получим еднородна смес.

Разточваме от тестото две кори – по-голяма и по-малка. Разстиламе приготвената плънка върху по-голямата кора. Покриваме с по-малката кора, завиваме краищата на голямата кора и с пръсти ги прищипваме към малката.

Печем клина направо върху нагорещена плоча. Щом се опече от едната страна, го обръщаме и го изпичаме и от другата страна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало