Кулинарни рецепти » Есенна гарнитура

 Есенна гарнитура

Продукти:

• 1 голяма глава целина
• 3 с.л. олио
• 40 г краве масло
• 4-5 с.л. галета
• половин лимон
• 1 ч.ч. бульон
• магданоз, сос

Начин на приготвяне:

Обелваме целината, нарязваме я на дребни кубчета, заливаме я с олиото и загряваме на огъня, след което заливаме с половината от бульона, посоляваме, оттегляме на тих огън и задушаваме. Докато задушаваме от време на време доливаме по 1 с.л. бульон и разбъркваме.

Изваждаме целината и я поръсваме със сок от лимон и запържената в маслото галета, размесена със ситно нарязан и осолен магданоз. Поднасяме към пържени, печени и задушени меса и дивеч.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало