Продукти: (за 5 порции)
• 500 г едра риба
• 3 с.л. олио
• 1 глава лук
• 3 домата
• 2 пиперки
• 1 морков
• 2 люти чушки
• 3 картофа
• 10 маслини
• лимонов сок, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме кожата и костите на рибата и нарязваме месото на кубчета.
Нарязваме моркова и картофите на кубчета и заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на ивички чушки ги варим в подсолена вода, към която сме прибавили олиото. Прибавяме също така нарязаните на резенчета домати и целите люти чушлета.
Когато зеленчуците поомекнат, прибавяме рибата и почистените от разрязаните на половинки маслини и продължаваме да варим на умерен огън.
Поднасяме супата подправяна с лимонов сок и поръсена с черен пипер.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...