Продукти: (за 4 порции)
· 500 г спагети
· 400 г телешко месо
· 500 г домати
· 2-3 скилидки чесън
· 4 с.л. зехтин
· 3-4 с.л. настърган кашкавал
· 2 с.л. ситно нарязан магданоз
· сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме спагетите в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме месото на тънки парченца и го задушаваме в зехтина и 3-4 с.л. вода. Прибавяме обелените и нарязани домати и едро нарязания чесън. Поръсваме магданоза, посоляваме и задушаваме на умерен огън около 20 мин.
Накрая размесваме със сварените спагети и поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...