Кулинарни рецепти » Макарони в гювечета

 Макарони в гювечета

Продукти: (за 4 гювечета)

• 200 г по-ситни макарони
• 200 г шунка
• 200 г сирене
• 4 тънки резена кашкавал
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 500 мл прясно мляко
• 2-3 яйца
• 1-2 домата
• 2-3 с.л. галета
• 60 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме макароните в повече вода и ги отцеждаме. Намазваме гювечетата с масло и ги наръсваме с галета. Сипваме част от макароните.

Нарязваме на кубчета шунката и я разбъркваме с натрошеното или настъргано сирене. Разпределяме тази смес върху макароните в гювечетата и покриваме с останалата част от макароните.

Правим заливка от прясното и киселото мляко, яйцата и малко сол. Поливаме гювечетата, като заливката трябва да е по-ниско от нивото на макароните. Отгоре слагаме резенчета домат, поръсваме с черен пипер и поставяме бучка масло. Запичаме в умерена фурна.

Като поизстинат малко, внимателно ги обръщаме в други гювечета или, ако не разполагаме с такива - в тавичка. Отгоре слагаме резените кашкавал и отново ги слагаме за малко във фурната - да се разтопи и запече кашкавалът.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало