Кулинарни рецепти » Кайгана

 Кайгана

Продукти: (за 4 порции)

· 4 яйца
· 1 к.ч. брашно
· 2 с.л. краве масло
· 2-3 с.л. настърган кашкавал /натрошено сухо сирене, мед, мармалад, конфитюр, захар/
· сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и при непрекъснато бъркане прибавяме толкова брашно, че да получим гъста каша. Посоляваме и изсипваме сместа в тавичка, намазана с 1 с.л. краве масло. Отгоре нареждаме останалото краве масло, нарязано на тънки люспи. Печем в умерена фурна.

Готовото ястие нарязваме на квадрати, върху които слагаме по желание някой от следните продукти - натрошено сухо сирене, настърган кашкавал, мед, мармалад, конфитюр, захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало