Кулинарни рецепти » Кайгана

 Кайгана

Продукти: (за 4 порции)

· 4 яйца
· 1 к.ч. брашно
· 2 с.л. краве масло
· 2-3 с.л. настърган кашкавал /натрошено сухо сирене, мед, мармалад, конфитюр, захар/
· сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата и при непрекъснато бъркане прибавяме толкова брашно, че да получим гъста каша. Посоляваме и изсипваме сместа в тавичка, намазана с 1 с.л. краве масло. Отгоре нареждаме останалото краве масло, нарязано на тънки люспи. Печем в умерена фурна.

Готовото ястие нарязваме на квадрати, върху които слагаме по желание някой от следните продукти - натрошено сухо сирене, настърган кашкавал, мед, мармалад, конфитюр, захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало