Продукти:
• 500 г млади картофи
• 5-6 яйца
• 150 г шунка
• 1 връзка пресен лук или 2 главички стар
• 2 с.л. масло
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 с.л. наситнен магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме картофите и ги нарязваме на филийки, почистения лук - на пръстенчета, а шунката - на ситно.
Сгорещяваме маслото в тенджера и запържваме лука и шунката. Прибавяме картофите и ги запържваме леко. Изсипваме сместа в кръгла тавичка.
Разбиваме яйцата, добавяме прясното мляко (може вода), магданоза, черния пипер и сол на вкус. Изливаме яйчената смес при картофите, разбъркваме и изпичаме от двете страни.
Разделяме омлета на 4 части и поднасяме веднага със зелена салата.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...