Кулинарни рецепти » Дроб-сарма

 Дроб-сарма

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 було
• дреболиите от 1 агне без черния дроб
• 1 връзка пресен лук
• 3-4 с.л. олио и краве масло
• 1 ч.ч. ориз
• сух джоджен
• суха чубрица
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в гореща подсолена вода. Отцеждаме и щом изстинат, ги нарязваме на дребни кубчета.

В сгорещената мазнина пържим наситнения лук, докато омекне. Прибавяме ориза и го пържим, докато стане стъклен. Наръсваме сместа със сол и черен пипер и я прибавяме към дреболиите. Хубаво объркваме и подправяме с джоджен и чубрица.

Пълним булото с тази смес, завръзваме го и го печем в намаслена тавичка, на чието дъно сме сипали малко бульон от варенето на дреболиите. Печем, докато булото поруменее равномерно.


Ако нямаме було, разбиваме 3 яйца с 2 с.л. брашно, прибавяме 1 ч.ч. кисело мляко, посоляваме, разбъркваме и с тази смес заливаме почти изпечената дроб-сарма. Печем само на горен реотан, докато заливката поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало