Кулинарни рецепти » Каша с риба

 Каша с риба

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг по-едра речна риба
• 150 г брашно
• 1 глава чесън
• 1 с.л. оцет
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата на парчета и я оставяме да се отцеди. Посоляваме и изпържваме парчетата в сгорещеното олио.

В същото олио позапържваме до златисто брашното и го заливаме с вода до получаването на рядка каша. Варим на умерен огън и непрекъснато бъркаме, докато кашата се сгъсти.

Накрая посоляваме готовата каша, прибавяме счукания чесън и нареждаме отгоре изпържените рибени парчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало