Кулинарни рецепти » Панирани пикантни рибни кюфтета

 Панирани пикантни рибни кюфтета

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500-600 г прясно рибно филе
• 200 г солена риба (сардина или херинга)
• 100 г сланина
• 100 г телешка кайма
• 2-3 варени картофа
• 1 глава лук
• 1,5 к.ч. вино
• 3-4 яйца
• 1-2 с.л. брашно
• 1-2 с.л. галета
• 1 к.л. горчица
• 3-4 с.л. рибен бульон
• черен пипер, индийско орехче, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Прекарваме рибата заедно със сланината, каймата и картофите два пъти месомелачка. Прибавяме ситно нарязания и запържен лук, 1 яйце, 1 жълтък, черен пипер, настъргано индийско орехче, виното и малко сол. Измесваме гладко тесто с прибавка на малко брашно, смесено с галета, ако е нужно.

Оформяме от сместа кюфтета, които овалваме последователно в брашно, разбити яйца, галета и ги пържим в много гореща мазнина до светлокафяво. Нареждаме ги на топла чиния и ги наръсваме докато са още топли с няколко капчици горчица, разтворена в малко рибен бульон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало