Кулинарни рецепти » Овча курбан-чорба

 Овча курбан-чорба

Продукти: (за 6-8 порции)

• 1 кг овче месо
• 500 г овчи джолан
• 300 г домати
• 100 г лук
• 80 г моркови
• 80 г целина
• 50 г корени от магданоз
• 1 глава чесън
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме месото и джолана със студена вода и варим отначало на силен огън, а след като заврат - на слаб огън.

Когато месото поомекне, прибавяме ситно нарязаните лук, моркови, целина и корени от магданоз, обелените скилидки чесън, обелените и ситно нарязани домати.

След като месото се свари обезкостяваме и го нарязваме на малки парчета. Връщаме го в бульона, посоляваме и варим още 5-6 мин.

Сервираме чорбата поръсена със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало