22.01.2022 година
1564339898.swf
Я
стия с месо » Ястия на тиган
  2420  |   0  
Оризов венец с кюфтенца
Начин на приготвяне:

В дълбок тиган слагаме 60 г масло и малко олио, загряваме и изпържваме 250 г ориз.

Добавяме 3 ч.ч. (по 250 мл) гореща вода,1 ч.л. куркума, 1/2 ч.л. стрит риган, сол, черен пипер, и 1 кубче натрошен бульон по избор. Оставяме ориза да ври 20 минути на тих огън. Отдръпваме го от котлона и оставяме под капак за 15 минути.

През това време изпържваме 10 малки кюфтенца, които сме приготвили от предварително замесена кайма с наситен лук и хляб и сме оваляли в брашно.

Ориза изсипваме в кръгла кексова форма, след което обръщаме в плоска чиния. В средата нареждаме кюфтенцата и поръсваме с наситнен магданоз.
11.04.2011 г. / Пенка Чапанова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2022