Продукти: (за 4 порции)
400 г леща
1 глава лук
1 глава чесън
1 с.л. брашно
1 с.л. масло
2-3 яйца
галета
магданоз, суха чубрица
сол, черен пипер
брашно и разбито яйце за овалване
олио за пържене
Начин на приготвяне:
Изчистената, измита и добре сварена леща пасираме. Като поизстине, я смесваме с настъргания лук, счукания чесън, яйцата, подправките, опърженото до поруменяване в маслото брашно и толкова галета, че да се получи достатъчно гъста смес за кюфтета.
Оставяме тази смес да постои около 1 час, за да поеме лещеното пюре ароматите. С мокри ръце оформяме котлети, които овалваме в брашно, после в яйце и пържим в предварително сгорещената мазнина до поруменяване.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...