Продукти: (за 4 порции)
• 2 с.л.ориз
• 100 г гъби
• 1 главичка лук
• 1 с.л. заквасена сметана
• 1 с.л. олио
• 1 ч.л. брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме олиото и задушаваме внего ориза. Щом стане прозрачен, прибавяме нарязаните лук и гъби. Поръсваме брашното, наливаме водата и посоляваме.
Варим супата 20-30 мин на слаб огън. Отстраняваме от огъня, изчакваме да поизстине и застройваме с разбитата сметана.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...