Кулинарни рецепти » Есенна рибена салата

 Есенна рибена салата

Продукти:

• 200 г филе от риба
• 2 кисели краставички
• 1 ябълка
• 1 малка глава лук
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. майонеза
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме филето, варим го 10 мин в кипяща вода и оставяме да изстине.

Нарязваме краставичките на малки парченца. Обелваме ябълката и също я нарязваме на малки парченца. Нарязваме лука на ситно и го смесваме с ябълката, краставичките и ситно нарязания магданоз. Прибавяме размитото с малко вода доматено пюре, горчицата и оцета.

Нарязваме изстиналото филе на малки парченца и го прибавяме към салатата. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Разбъркваме и оставяме салатата да престои 1 час. Поднасяме я украсена с нарязаните на кръгчета яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало