Продукти:
· 1 зелена салата
· 1-2 стръка пресен лук
· 4 сочни круши
· 1-2 ч.л. лимонов сок
· 75 г сирене “Рокфор”
· 2 с.л. заквасена сметана
· 1 с.л. олио
· сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме крушите на тънки резенчета и ги напръскваме с лимонов сок, за да не потъмнеят.
От листата на зелената салата правим подложка в салатиерата. Отгоре в кръг и ветрилообразно подреждаме крушите.
Разбиваме сметаната, подправяме с черен пипер и олио и разбъркваме с настърганото сирене. Разбъркваме добре дресинга и заливаме крушите. Отгоре наръсваме със ситно нарязан лук.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...