Необходимо е просто да го засадите на няколко пъти през септември, че и през октомври. За целта може да ви послужат по дребни глави лук или едри, но по ваша преценка негодни за съхранение или бърза употреба, като и едър арпаджик (балучка).
Този посадъчен материал засадете на равна леха, висока 10-15 см. Тя трябва да има лек наклон, за да не задържа дъждовните води, което е условие да не загниват прорастващите луковици. Излишно е да употребявате при подготовката й каквито и да било торове. Растенията ще се развиват за сметка на резервните хранителни вещества в луковиците. Тях засадете в браздички, отстоящи на 10-15 см една от друга и дълбоки до десетина сантиметра. Едрите глави засаждайте плътно една до друга, а балучката – през около 5 см.
Грижа след засаждането ще ви е премахването на никнещите плевели и поливане, в случай че не вали. Зелен лук, такъв, какъвто купувате от пазара, ще имате след 35-45 дни според метеорологичните условия и времето на засаждане – по-късният става по-бавно. В случай на нужда върху лехата може да изградите полиетиленов тунел.
Ако имате ценен сорт лешник, червено или черно френско грозде, нар, смокиня или приземно отглеждана лоза и искате да я размножите, вертикалният отвод може би ще ви е най-удобният начин. За хоризонталн...
Дицентрата е необикновено изящно растение, известно в културата от началото на XIX век. Французите го наричат сърцето на Жанет, немците – цвете на сърцето, в Русия е известно като разбито сърце, а у н...
Болестта е повсеместно разпространена в култивационните съоръжения и зеленчуковите градини. Тя може да се появи още по семеделите, а след това се нападат листата, листните дръжки и стъблата, като по ...
Повечето зеленчукови растения и полезните микроорганизми се развиват при слабокисела или неутрална реакция на почвата – рН да е в границите 6.5-7.0. Киселата среда е по-благоприятна за гъбите, слабо к...