Диетични рецепти » Пъстърва на грил

 Пъстърва на грил

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъстърви
• 300 г бекон
• 2 с.л. зехтин
• 2 лимона
• 4 щипки смлян кориандър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибите, правим им по 2-3 напречни разреза и ги поръсваме с черен пипер и сол. Във всеки разрез пъхаме по резенче лимон. Нарязваме бекона на 12-16 тънки ленти, които увиваме около пъстървите и захващаме с клечки за зъби.

Печем рибите в умерено загрят грил, като внимателно ги обръщаме за да се опекат и от двете страни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Репеят помага при много болести

Репеят (Аrctium lappa L.) е многогодишно растение с дълъг и месест корен, сивокафяв отвън, а отвътре бял и сочен. През първата година израстват листата, а през втората – стъблото, което е силно разкл...

Ананасът - доктор вкъщи

Ананасът има много и различни достойнства. Удивителните си лечебни свойства той дължи на комплекса от хранителни вещества, с които е богата цялата му мека част. Витамините, присъстващи в състава на ан...

Рицинът изчиства червата

Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...

Сладоледена диета

Сладоледената диета предизвика истински бум отвъд океана. Книгата, която описва вкусното отслабване, стана бестселър. А успехът й е много прост. Ако приемате дневно до 1500 калории, можете да консумир...

Начало