Диетични рецепти » Пъстърва на грил

 Пъстърва на грил

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъстърви
• 300 г бекон
• 2 с.л. зехтин
• 2 лимона
• 4 щипки смлян кориандър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибите, правим им по 2-3 напречни разреза и ги поръсваме с черен пипер и сол. Във всеки разрез пъхаме по резенче лимон. Нарязваме бекона на 12-16 тънки ленти, които увиваме около пъстървите и захващаме с клечки за зъби.

Печем рибите в умерено загрят грил, като внимателно ги обръщаме за да се опекат и от двете страни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Диета според кръвната група

Прочетох че според моята кръвна група трябва да стана почти вегетарианка, да ям само пилешко, а млечни храни изобщо не се разрешават, препоръчва се соята. От зеленчуците забранени са доматите и чушкит...

За да избегнеш пърхота, сменяй възглавницата на 2-3 месеца

Учените смятат, че именно от старите възглавници ние получаваме гъбички, предизвикващи пърхот. Продължителният период на експлоатация довежда до това, че във възглавницата се заселват колонии от микро...

Защо японките са красиви и стройни?

Японските жени живеят повече от всички други по света. Освен това те запазват през голяма част от живота си стройна фигура и свежа кожа, блестящи и гъсти коси. И всеки би се запитал как се удава на яп...

Домати срещу атеросклероза

Любимият салатен компонент на мнозина – доматите, освен добро мезе, средство за диетично хранене или основа за кулинарни специалитети, може да бъде и лекарство. Японски учени откриха наскоро, че една ...

Начало