Кулинарни рецепти » Гарнирана пита

 Гарнирана пита

Продукти:

• 150 г хлебно тесто
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 2 домата
• 2 с.л. олио
• 200 г шунка
• магданоз, риган
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разточваме тестото в кръг с размерите на тавичката, която ще използваме. Слагаме го в намаслената тавичка и оставяме да престои на топло 10 мин.

Нарязваме на ситно лука, чесъна и магданоза, а доматите измиваме и нарязваме на кръгчета. Щом тестото се вдигне, слагаме го в умерена фурна за 10 мин.

Запържваме лука и го поръсваме със сол и черен пипер.

Изваждаме питата от фурната и разпределяме върху нея шунката, нарязана на ситно, чесъна и лука. Поръсваме с риган и покриваме с резенчетата домати. Най-отгоре поръсваме с магданоза, печем още 20 мин и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало