Кулинарни рецепти » Флам кухен с бекон

 Флам кухен с бекон

Продукти:

• 200 г брашно
• 2 с.л. олио
• 125 мл вода
• 200 г заквасена сметана
• 1-2 глави лук
• 100 г пушен бекон
• сол

Начин на приготвяне:

От брашното, олиото, водата и малко сол замесваме меко тесто. Нарязваме лука на тънки филийки, а бекона – на лентички.

Разточваме тестото на много тънка кора и го намазваме със сметаната. Отгоре разстиламе лука и бекона. Печем 15-20 мин в силно загрята фурна, докато блатът стане хрупкав.

Автор: Диана Георгиева

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало