Кулинарни рецепти » Пица с миди

 Пица с миди

Продукти: (за 2 порции)

• 300 г брашно
• 1 пакетче суха мая
• 4 с.л. зехтин
• 1 ч.л. сол
• 1 1/2 к.ч. топла вода

За гарниране:

• 500 г сварени миди без черупки
• 250 г сварени гъби
• 150 г шунка
• 4 домата
• 250 г моцарела
• 10 зелени маслини без костилки
• 3-4 люти чушлета
• 1 ч.л. зелен пипер на зърна
• 4-5 с.л. зехтин
• риган, босилек
• градински чай, розмарин

Начин на приготвяне:

Разбъркваме брашното с маята и солта, прибавяме зехтина и затоплената вода и замесваме средно твърдо тесто. Оставяме го да втасва, докато удвои обема си. След това го разточваме на две кори, които слагаме в намаслени тави.

Отделно нарязваме на дребно продуктите за гарниране, объркваме ги и разпределяме сместа върху двете пици. Поръсваме със зеления пипер и наситнените подправки, напръскваме със зехтина и печем 20 мин във фурна, загрята до 220°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало