Кулинарни рецепти » Солена крустата с шунка

 Солена крустата с шунка

Продукти:

• 250 г брашно
• 150 г краве масло
• 1 щипка сол

За гарниране:

• 150 г шунка
• 250 г извара
• 100 мл сметана
• 1 с.л. брашно
• 4 яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното с маслото и солта и месим, докато получим зърнеста смес. Наливаме 1 к.ч. вода и продължаваме да месим интензивно, докато получим гладко тесто.

Увиваме тестото във фолио и го оставяме да престои 1 час в хладилника. После го разстиламе в намаслена и набрашнена тавичка, така че да покрие стените. Надупчваме го с вилица, покриваме с фолио и печем 20 мин в умерено загрята фурна.

Смесваме изварата с жълтъците, брашното и сметаната. Разбъркваме добре, прибавяме наситнената шунка и посоляваме. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Отстраняваме фолиото от запеченото тесто, разстиламе отгоре приготвената смес и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало