Кулинарни рецепти » Зеленчукова пита

 Зеленчукова пита

Продукти:

• 100 г извара
• 200 г брашно
• 1 яйце
• 3 с.л. мляко
• 1/2 ч.л. сода
• 4 ч.л. бакпуловер

За плънката:

• 200 г броколи
• 6 средно големи домата
• 2 моркова
• 1 зелена тиквичка
• 4 филийки шунка или салам „Закуска”
• 200 г мек кашкавал
• 10 яйца
• 100 мл прясно мляко
• 150 мл сметана
• 2-3 скилидки счукан чесън
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 щипка индийско орехче
• 1 връзка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Омесваме продуктите за тестото и разточваме дебела кора. Поставяме я в намазнена тавичка и издигаме борд 5 см около стените на съда.

Бланшираме нарязаната на кръгчета тиквичка, морковите и розичките броколи. Отрязваме капачето на доматите, издълбаваме вътрешността и леко посоляваме.

Нареждаме доматите върху тестото, около тях поръсваме част бланшираните зеленчуци, а върху зеленчуците - нарязаната шунка и четвърт от настъргания кашкавала. Отгоре подреждаме останалите бланширани зеленчуци.

Във всеки домат чукваме по 1 яйце. Останалите яйца, млякото,сметаната, чесъна и подправките разбъркваме и заливаме доматите. Печем в загрята на 200ºС фурна около 70-75 минути. 20 минути преди да извадим от фурната, поръсваме останалото количество кашкавал.

Изваждаме питата и наръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: Първолета Накова

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало