Продукти:
• 100 г извара
• 200 г брашно
• 1 яйце
• 3 с.л. мляко
• 1/2 ч.л. сода
• 4 ч.л. бакпуловер
За плънката:
• 200 г броколи
• 6 средно големи домата
• 2 моркова
• 1 зелена тиквичка
• 4 филийки шунка или салам „Закуска”
• 200 г мек кашкавал
• 10 яйца
• 100 мл прясно мляко
• 150 мл сметана
• 2-3 скилидки счукан чесън
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 щипка индийско орехче
• 1 връзка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Омесваме продуктите за тестото и разточваме дебела кора. Поставяме я в намазнена тавичка и издигаме борд 5 см около стените на съда.
Бланшираме нарязаната на кръгчета тиквичка, морковите и розичките броколи. Отрязваме капачето на доматите, издълбаваме вътрешността и леко посоляваме.
Нареждаме доматите върху тестото, около тях поръсваме част бланшираните зеленчуци, а върху зеленчуците - нарязаната шунка и четвърт от настъргания кашкавала. Отгоре подреждаме останалите бланширани зеленчуци.
Във всеки домат чукваме по 1 яйце. Останалите яйца, млякото,сметаната, чесъна и подправките разбъркваме и заливаме доматите. Печем в загрята на 200ºС фурна около 70-75 минути. 20 минути преди да извадим от фурната, поръсваме останалото количество кашкавал.
Изваждаме питата и наръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...