Кулинарни рецепти » Зеленчуков киш

 Зеленчуков киш

Продукти:

• 175 г брашно
• 6 с.л кисело мляко
• 4 с.л зехтин
• 1 ч.л. чесън на прах
• 100 г шунка
• 10 печурки
• 100 г броколи
• 2 яйца
• 50 мл сметана
• 25 мл прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

В голяма купа смесваме брашното, киселото мляко, зехтина и чесъна на прах. От посочените продукти омесваме гладко тесто. Разточваме го и с него покриваме кръгла форма с диаметър 23 см, като отстраняваме стърчащите краища от ръба.

Броколите накъсваме на розички и ги пускаме във вряща подсолена вода за 2 минути. Шунката нарязваме на кубчета, а гъбите - на полумесеци и заедно с броколите ги изсипваме върху разточеното тесто.

Яйцата, сметаната, млякото и солта разбиваме добре и с получената смес поливаме киша. Печем 20-30 минути при температура 190°С.

Автор: Първолета Накова

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало