Кулинарни рецепти » Пица Салерно

 Пица Салерно

Продукти:

• 1 кг готово тесто
• 300 г шунка
• 100 г мариновани гъби
• 100 г мариновани чушки
• 200 г кашкавал
• 12 броя маслини
• 100 г доматено пюре
• чубрица

Начин на приготвяне:

Разстиламе тестото в намаслена тавичка на пласт, дебел около 1 см. Нарязваме шунката на тънки парченца, гъбите на филийки, а чушките на резенчета.

Нареждаме така приготвените продукти равномерно върху тестото и поливаме с доматеното пюре. Поръсваме с чубрица. Запичаме в умерено загрята фурна.

Проверяваме дали тестото е опечено, като бодваме с клечка за зъби тук-там. Ако е добре опечено, не бива да оставя следи по клечката. Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме отново.

Автор: Теодора Маркова

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало