Продукти:
• 1 кг шипки
• 1 кг захар
• 6-7 л вода
• 1 ч.л. винена киселина
Начин на приготвяне:
Слагаме шипките в дамаджана, насипваме захарта и доливаме с вода. Прибавяме винената киселина. Оставяме съда на стайна температура. След няколко дни сместа започва да шуми, а на повърхността се образува пяна.
Прецеждаме и наливаме в бутилки, затваряме плътно и съхраняваме на хладно място. Питието добива приятно резлив вкус.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...