Кулинарни рецепти » Нектар от ябълки

 Нектар от ябълки

Начин на приготвяне:
Подбираме добре узрели ябълки, обелваме ги, отстраняваме семената и ги настъргваме на едро ренде.

Заливаме ги с вода (на 1 кг ябълки – 1 ч.ч. вода), захлупваме и варим десетина минути на умерен огън. После ги претриваме през сито, докато са още горещи.

Смесваме ги със захарен сироп (на 1 л вода – 250 г захар) в съотношение „eдно към едно”. Прецеждаме през марля и слагаме на огъня. Варим 3-4 минути, след като кипне.

Наливаме горещия нектар в затоплени бутилки, затваряме и стерилизираме 15 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало