Продукти:
• 5 кг вишни
• 800 мл вода
• на 1 л вишнев сок - 2 кг захар и 2 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Избираме здрави и узрели вишни, изчистваме ги от костилките и ги намачкваме. Прецеждаме сока през марля и наливаме вода в посочената пропорция. Разбъркваме и повторно прецеждаме. На всеки литър сок слагаме 2 кг захар и 2 ч.л. лимонтозу.
Бъркаме до пълното разтваряне на захарта. Отново прецеждаме сиропа през марля, наливаме го в тъмни бутилки, запушваме, парафинираме тапите и държим сиропа на тъмно и хладно място.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...