Продукти:
• 5 кг вишни
• 800 мл вода
• на 1 л вишнев сок - 2 кг захар и 2 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Избираме здрави и узрели вишни, изчистваме ги от костилките и ги намачкваме. Прецеждаме сока през марля и наливаме вода в посочената пропорция. Разбъркваме и повторно прецеждаме. На всеки литър сок слагаме 2 кг захар и 2 ч.л. лимонтозу.
Бъркаме до пълното разтваряне на захарта. Отново прецеждаме сиропа през марля, наливаме го в тъмни бутилки, запушваме, парафинираме тапите и държим сиропа на тъмно и хладно място.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...