Кулинарни рецепти » Сироп от праскови

 Сироп от праскови

Продукти:

• 1 кг праскови
• 1 кг захар
• 1/2 ч.л. лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Отстраняваме костилките на плодовете. Ако те са сладки, ги начукваме и ги прибавяме към плодовете. Наръсваме прасковите със захарта и ги оставяме да престоят 24 часа.

Прецеждаме и варим сиропа на силен огън до сгъстяване. Прибавяме лимонената киселина и варим още 5 мин.

Наливаме сиропа горещ в бутилки и го съхраняваме на хладно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало