Продукти: 
•	1 кг праскови
•	1 кг захар
•	1/2 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Отстраняваме костилките на плодовете. Ако те са сладки, ги начукваме и ги прибавяме към плодовете. Наръсваме прасковите със захарта и ги оставяме да престоят 24 часа. 
Прецеждаме и варим сиропа на силен огън до сгъстяване. Прибавяме лимонената киселина и варим още 5 мин. 
Наливаме сиропа горещ в бутилки и го съхраняваме на хладно.
 
              Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
 
              Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
 
              Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
 
              Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...