Продукти:
• 1 кг глог
• 1 кг захар
• 1 л вода
• 5 г лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Заливаме измитите глогинки с вряла вода, колкото да ги покрие, и варим до омекване. Прецеждаме сока през марля и на 1 литър сок слагаме 1 кг захар. Варим до сгъстяване. Накрая прибавяме лимонената киселина.
Оставяме сиропа да изстине, като поставяме съда в друг съд със студена вода - така той ще запази цвета си.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...