Продукти:
• 2 кг малини
• 1 1/2 ч.ч. винен оцет
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Заливаме малините с оцета и оставяме да престоят едно денонощие. После изстискваме добре и изчакваме сокът да се утаи.
Изсипваме внимателно само светлата течност и добавяме пудра захар в съотношение 1:1. Варим, докато престане да излиза пяна. Разливаме в бутилки и затваряме.
Когато сервираме, разреждаме с газирана вода.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...