Продукти:
• 2 кг малини
• 1 1/2 ч.ч. винен оцет
• пудра захар
Начин на приготвяне:
Заливаме малините с оцета и оставяме да престоят едно денонощие. После изстискваме добре и изчакваме сокът да се утаи.
Изсипваме внимателно само светлата течност и добавяме пудра захар в съотношение 1:1. Варим, докато престане да излиза пяна. Разливаме в бутилки и затваряме.
Когато сервираме, разреждаме с газирана вода.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...