Продукти:
• 3 кг лимони
• 3 л вода
• 1,5 кг захар
• 1 пакетче лимонтозу
Начин на приготвяне:
Подбираме тънкокори и здрави лимони, нарязваме ги заедно с корите на кубчета, махаме семките и ги заливаме с вода. Оставяме да престоят 24 часа, отцеждаме ги от водата, но не я изхвърляме.
Прекарваме лимоните през месомелачка и ги връщаме пак във водата. Оставяме да престоят още 24 часа. На третия ден ги прецеждаме през гъста марля, подслаждаме със захарта, прибавяме размитото в малко вода лимонтузу и бъркаме, докато захарта се разтвори.
Наливаме сока в чисти бутилки, които запушваме много добре.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...