Продукти:
• 1 кг касис
• 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне:
Оронваме зърната на добре измития касис и ги заливаме с водата. Слагаме зърната в топла водна баня на слаб огън за около 6 часа. Прецеждаме отделения сок без изстискване и наливаме в бутилки. Запечатваме и държим на тъмно и хладно.
Внимаваме температурата на водната баня да не надвишава 50°С, защото сокът добива вкус на компот.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...