Продукти:
• 2 кг касис
• 2 кг захар
Начин на приготвяне:
Насипваме зърната на касиса заедно със захарта в буркан така, че да запълнят 2/3 от вместимостта му. Захлупваме и държим на хладно.
Щом зърната потънат в сок, отделяме го в тъмни бутилки. След това прибавяме 1 ч.ч. захар към плодовете. Отново оставяме на тъмно и хладно, докато се отдели ново количество сок.
Правим така още 2-3 пъти. След четвъртия път наливаме малко вода и затваряме в бутилки.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...