Продукти:
• на 2 кг ягоди - 1 кг захар и 1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Поръсваме ягодите със захарта и ги оставяме да престоят 1 денонощие на хладно. Намачкваме ги и прецеждаме сока през двойна марля.
Прибавяме към сока 2 ч.ч. вода и варим на силен котлон, като непрекъснато бъркаме. Малко преди да свалим от котлона прибавяме разтвореното в топла вода лимонтозу.
Наливаме горещия сироп в топли бутилки. Затваряме ги добре и държим на хладно място.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...