Продукти:
• 2 кг дюли
• 1 л гроздов сок
• 1,5 кг захар
• 1 ч.л. лимонтузу
Начин на приготвяне:
Нарязваме дюлите на резенчета. Наливаме, че да ги покрие и варим на слаб котлон, докато дюлите омекнат. Прецеждаме сока през марля.
Прибавяме гроздовия сок и захарта и варим на силен котлон, докато сиропът се сгъсти. Пет минути преди да го отстраним от огъня прибавяме разтвореното в малко топла вода лимонтузу.
Наливаме горещия сироп в сухи бутилки и веднага затваряме херметически.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...