Продукти:
• 3 кг ягоди
• 2 л вода
• 1 ч.ч. лимонена киселина
• захар
Начин на приготвяне:
Посипваме ягодите с 1 кг захар, наливаме водата и ги оставяме да престоят 48 часа. Прецеждаме ягодите през ситна марля. На 1 л сок добавяме 1,2 кг захар. Прибавяме и лимонената киселина и оставяме да престоят 24 часа.
Отстраняваме пяната и наливаме сиропа в бутилки. Съхраняваме го на хладно.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...