Продукти:
• 3 кг ягоди
• 2 л вода
• 1 ч.ч. лимонена киселина
• захар
Начин на приготвяне:
Посипваме ягодите с 1 кг захар, наливаме водата и ги оставяме да престоят 48 часа. Прецеждаме ягодите през ситна марля. На 1 л сок добавяме 1,2 кг захар. Прибавяме и лимонената киселина и оставяме да престоят 24 часа.
Отстраняваме пяната и наливаме сиропа в бутилки. Съхраняваме го на хладно.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...