Продукти:
• 1 1/2 ч.ч. къпини
• 5-6 с.л. захар
• 10 г стафиди
Начин на приготвяне:
Приготвяме горещ сироп от захарта и 4 ч.ч. вода. Заливаме почистените плодове. Изстудяваме, захлупваме и оставяме да престои 24 часа.
Прецеждаме през двойна марля, наливаме в сухи бутилки (до 10 сантиметра под тапата) и добавяме във всяка бутилка по няколко стафиди.
Затваряме добре с капачка на винт и държим на хладно 8-10 дни. Сервираме кваса студен.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...