Продукти:
• за 40 млади шишарки - 1 кг захар и 1 ч.л. лимонтузу
Начин на приготвяне:
Заливаме шишарките с вода и ги варим 10 мин след като кипне водата. Изливаме я и наливаме нова и пак варим, докато шишарките омекнат и станат светлозелени.
Прецеждаме водата, прибавяме захарта и варим, докато сиропът се посгъсти. Преди да свалим от котлона прибавяме лимонтузуто.
Наливаме сиропа в бутилки, докато е още топъл.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...