Продукти:
• 1 кг малини
• 1 кг захар
• 700 мл вода
• 2 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Заливаме малините с водата и оставяме да престоят 24 часа заедно с лимонената киселина. Няколко пъти ги разбъркваме.
Прецеждаме през двоен тензух, без да мачкаме плодовете. Към получения сок прибавяме захарта и бъркаме до пълното й разтопяване.
Наливаме сиропа в бутилки и затваряме с капачки. Добре е да залеем капачките с парафин.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...