Кулинарни рецепти » Тутманик с извара

 Тутманик с извара

Продукти:

• 800 г брашно
• 20 г мая за хляб
• 2-3 с.л. прясно мляко
• 1 с.л. захар
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 500 г извара
• 1 ч.ч. свинска мас
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Разтваряме маята в прясното мляко заедно със захарта и я оставяме да втаса. След това замесваме тесто от брашното, втасалата мая, киселото мляко и солта. Разделяме тестото на 4 топки и го оставяме да втасва около 30 мин. После разточваме топките на кори.

В намаслена тавичка разстиламе първата кора и я поръсваме с разтопената мазнина /смес от маста и маслото/ и с изварата. Отгоре слагаме втората кора и също поръсваме с мазнина и извара. Накрая слагаме третата кора, поръсваме с мазнина и извара, покриваме с четвъртата кора и намазваме отгоре с останалата мазнина.

Нарязваме тутманика на квадрати или ромбове, оставяме го да втаса повторно и го изпичаме в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало