Продукти: 
•	600 г брашно
•	мая колкото кибритена кутия
•	1 яйце
•	1 равна с.л. захар
•	1 равна ч.л. сол
•	2 ч.ч. прясно мляко (леко затоплено)
За заливката: 
•	250 г краве масло (леко притоплено)
•	2 ч.л. галета
•	1 равна ч.л. сол
Начин на приготвяне:
 
Смесваме млякото, захарта и маята и оставяме да престоят 10 минути, докато маята се разтвори и се образува рядка каша. След това от всички продукти омесваме меко тесто. 
Правим малки топчета, които нареждаме в тава, предварително намазана обилно с олио. Оставяме да престоят и да втасат. 
След това заливаме милинките със смес от разтопеното масло, солта и галетата и печем в умерена фурна.
 
              Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
 
              Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
 
              Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
 
              Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...