Кулинарни рецепти » Бърз тутманик

 Бърз тутманик

Продукти:

• 4 яйца
• 1/2 кофичка кисело мляко
• 1 равна ч. л. сода за хляб
• 3 с. л. олио
• 1 ч. л. сол
• брашно за средно гъсто тесто (като за кекс)

За плънката:

• 1 ч. ч. грах
• 2 червени чушки
• 1 глава лук (или 2 стръка пресен)
• 1 ч. ч. натрошено сирене
• чубрица, магданоз, копър

Начин на приготвяне:

В малко вода задушаваме зеленчуците за плънката, отцеждаме и прибавяме натрошеното сирене.

От посочените продукти замесваме средно гъсто тесто, прибавяме приготвената плънка и объркваме добре.

Печем в намаслена и набрашнена тавичка в умерена фурна.

Автор: Антоанета Найденова

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Начало