Продукти: 
•	5 яйца
•	6 с.л. брашно
•	половин пакетче краве масло
•	200 г сирене
•	1/2 ч.л. захар
•	1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
От яйцата, брашното, захарта, солта и хладка вода замесваме меко тесто. Разделяме тестото на две части. Разтопяваме маслото в тавичката. Овалваме едната топка в него и я оставяме настрана. 
Разтегляме другата топка на кора и покриваме с нея дъното на тавичката. Поръсваме я с натрошеното сирене. Разтегляме отделената топка на кора и я разстиламе върху сиренето. 
Печем тутманика в умерено загрята фурна, докато стане златист. Преди поднасяне го нарязваме на ромбове или квадрати.
 
              Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
 
              Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
 
              Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
 
              Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...