Продукти:
• 400 г брашно
• 4 яйца
• 150 г краве масло
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 200 г сирене
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.л. ким
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата и прибавяме към тях киселото мляко с разтворената в него сода, натрошеното сирене и разтопената мазнина. Разбъркваме и постепенно сипваме брашното.
Забъркваме не много гъсто тесто и го изсипваме в намаслена тавичка. Поръсваме отгоре с ким и печем тутманика в умерено загрята фурна.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...